U trendu

Moj omiljeni junak je Putin

Predsednik Filipina Rodrigo Duterte, poznat kao „majstor uvreda“, u jednom intervjuu izjasnio se daleko blagonaklonije nego što se od njega očekuje, prenose svetski mediji.

Na pitanje šta misli o Hilari Klinton, kandidatkinji demokrata za predsednika SAD, filipinski predsednik je odgovorio: „Ona će biti dobar predsednik“, a o republikanskom kandidatu Donaldu Trampu je rekao da je „dobar kandidat“.

Ipak, najemotivniju pohvalu Duterte je uputio ruskom predsedniku Vladimiru Putinu koga je nazvao svojim idolom.

„Opisujući Putina, opisujem sebe. On nema nikakvih iluzija o sebi. On zna da se nije spremao da postane političar ili šef države. On dela onako kako i priliči predsedniku“, izjavio je Rodrigo Duterte.

Ovo nije prvi put da Duerte visoko ocenjuje ruskog predsednika. U oktobru su filipinskog političara pitali koji mu je kandidat za američkog predsednika draži. Duterte je izbegao da odgovori na to pitanje, izjavivši posle svega: „Moj omiljeni junak je Putin“.

Filipinski političar je više puta izrekao svoje prezrenje prema Sjedinjenim Američkim Državama, iskazujući simpatije prema Kini i Rusiji. „Moguće je da ću i otputovati u Rusiju, sresti se s Putinom i reći mu da smo mi trojka — Kina, Filipini i Rusija — protiv svih“, rekao je filipinski predsednik krajem oktobra.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike