U trendu

„Morao sam da zaradim novac“: Putin otkrio šta je radio nakon raspada SSSR-a

Ruski predsednik Vladimir Putin otkrio je malo poznat detalj i svog života – da je devedesetih nakon pada SSSR povremeno radio kao taksista.

Putin je rekao da je počeo da vozi taksi u teškim vremenima, iako „mu je neprijatno da priča o tome“.

„Ponekad sam morao da zaradim dodatni novac“, citat je ruskog lidera u dokumentarnom filmu RIA-Novosti, prenosi Dojče vele.

„Mislim na to da dodatno zaradite, kao privatni vozač. Neprijatno mi je da pričam tome da budem iskren, ali je nažalost tako bilo“, rekao je on.

Putin je dodao da je rasprad SSSR značio kraj „istorijske Rusije“.

Prvi čovek Rusije i ranije je izjavljivao da žali zbog raspada bivše države, rekavši da to ostaje tragedija za većinu građana. Kraj Sovjetskog Saveza doneo je sa sobom period teške ekonomske nestabilnosti koja je milione ljudi gurnula u siromaštvo, dok je nova nezavisna Rusija evoluirala iz komunizma u kapitalizam. Taj kolaps jednom prilikom Putin je nazvao kao „najveća geopolitička katastrofa XX veka“.

Putinovi komentari dolaze u trenutku kada ga kritičari optužuju da planira ponovo da stvori SSSR invazijom na Ukrajinu. Kremlj je do sada odbacivao tu ideju potvrdivši da će napasti suseda samo ako je isprovocira Kijev ili neka druga država.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.