U trendu

Morison: Izveštaji ukazuju da je ruska invazija već počela

KANBERA – Australijski premijer Skot Morison je poručio da je ruska „invazija na Ukrajinu već počela“ i najoštrije osudio ovaj, kako je rekao, „ničim izazvan“ i „neprihvatljiv“ postupak.

Morison smatra da je Rusija u potpunosti spremna da završi invaziju na Ukrajinu u punom obimu, a to će se, po njemu, verovatno dogoditi u naredna 24 sata, prenosi BBC.

„Već postoje izveštaji o granatiranju i stvarima takve prirode, koji bi mogli da ukažu da je napad već počeo“, naglasio je australijski premijer.

Morison je dodao da liberalne demokratije moraju zajedno da se suprotstave autoritarnim državama koje „žele da ostvare svoj cilj“, navodi BBC.

Australija i Japan su se danas pridružili SAD, Evropskoj uniji, Kanadi i Britaniji u uvođenju sankcija Rusiji, nakon što je Moskva priznala samoproglašene republike Donjeck i Lugansk na istoku Ukrajine i odobrila slanje trupa u tu oblast.

Australija će odmah početi da uvodi sankcije ruskim pojedincima za koje veruje da su odgovorni za postupke te zemlje protiv Ukrajine, saopštio je premijer Skot Morison na konferenciji za novinare, preneo je Rojters.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar