U trendu

Moskovski sud odbio reviziju presude Uljukajevu

MOSKVA – Predsedništvo Moskovskog gradskog suda odbilo je danas da revidira presudu bivšem ministru za ekonomski razvoj Alekseju Uljukajevu koji je osuđen na osam godina zatvora zbog primanja mita u vrednosti od dva miliona dolara.

„Sud je odlučio da odbaci žalbu Uljukajevih advokata odbrane“, saopštila je pres služba Suda, navodeći da ne postoji zakonska osnova ni za ukidanje ni za revidiranje presude, prenosi ruska agencija Tas s.

U međuvremenu, Uljukajev advokat, Larisa Kaštanova, kaže za Tas s da će tim odbrane nastaviti sa naporima da presuda bude revidirana.

U decembru 2017. godine, sud u Moskvi je Uljukajeva proglasio krivim za primanje mita u vrednosti od dva miliona dolara i osudio na osam godina zatvora.

Sud je utvrdio da je Uljukajev iznudio i uzeo mito da bi dozvolio kompaniji „Rosnjeft“ da kupi akcije državne firme „Bašnjeft“.

Bivši ministar je odbacio optužbe i rekao da je čitav slučaj isfabrikovan. On je tokom suđenja rekao da je verovao da se u torbi koju je preuzeo nalazilo skupoceno vino, a ne novac.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.