U trendu

Moskva bi mogla da pojača odgovor na raketne pretnje Zapada

MOSKVA – Moskva bi mogla da pojača vojne i tehničke mere reagovanja na nove pretnje nakon planova SAD i njihovih saveznika da stvore arsenal kopnenih raketa srednjeg i kratkog dometa, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.
„I dalje ćemo pažljivo pratiti praktične mere SAD i njihovih saveznika u Evropi i u Azijsko-pacifičkom regionu za stvaranje arsenala raketa srednjeg i kratkog dometa, posebno uzimajući u obzir namere koje je objavila Velika Britanija“, rekla je Zaharova, preneo je TAS S.

Ni na koji način ne zatvaramo vrata za dijalog, ali ne isključujemo u trenutnim uslovima da će Rusija morati sve više da preusmeri fokus napora ka sprovođenju vojnih i tehničkih mera radi odgovora na raketne pretnje u nastajanju, navela je Zaharova u saopštenju.

Ona je skrenula pažnju na izjave zvaničnika Pentagona u poslednjih nekoliko nedelja o praktičnim koracima za stvaranje i razmeštanje raketa srednjeg i kratkog dometa u različite regione sveta.

Istovremeno je definisano u britanskom dokumentuda će glavni zadatak na evropskom tlu biti napad na sisteme protivvazdušne odbrane i probijanje neprijateljske odbrane u eventualnom sukobu s Rusijom.

Na tom putu, britanska vojska pridružila se ovim izričito neprijateljskim i destabilizujućim izjavama i akcijama, kazala je Zaharova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.