U trendu

Moskva ne priznaje odluku Komiteta ministara SE o Krimu

Ministarstvo inostranih poslova Rusije saopštilo je danas da je odluka Komiteta ministara Saveta Evrope u kojoj se konstatuje da je stanje ljudskih prava na Krimu pogoršano nevažeća u političkom i pravnom smislu.

„Kijevska razmatranja o ’teškoj sudbini‘ stanovništva u virtuelnom ukrajinskom Krimu, koja je štampao Komitet ministara, izgrađena, očigledno, po analogiji s aktuelnom situacijom u drugim regionima koji se nalaze pod kontrolom aktuelnih ukrajinskih nacionalističkih vlasti, nemaju ničeg zajedničkog sa stanjem stvari u Republici Krim i federalnom gradu Sevastopolju u Ruskoj Federaciji“, navedeno je u saopštenju, prenosi Sputnjik.

Ministarstvo dodaje da „Ruska Federacija nipošto ne smatra sebe obaveznom da poštuje odluku Komiteta ministara i da ne smatra primerenim da ga ukrajinska strana koristi u svojim daljim propagandnim kreacijama“.

„Za nas je ta odluka, s obzirom na njen nekonsenzusni karakter, politički i pravno ništava. Mi smo podneli na razmatranje Komitetu ministara Saveta Evrope nacrte odluka o podršci Minskom procesu i o narušavanju ljudskih prava u Ukrajini“, navedeno je u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.