Moskva obelodanila šta očekuje od Brisela u vezi sa Kosovom

Rusija se nada da će Evropska unija od Prištine izdejstvovati implementaciju svih rezolucija UN, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov na sastanku Ministarskog saveta OEBS-a.
„Pažnja prema Balkanu ne sme da oslabi. Podsećamo da mandati institucija i misija OEBS-a ne predviđaju pomoć evroatlantske integracije zemalja regiona. Ovi mandati se moraju poštovati“, rekao je Lavrov.

Prema njegovim rečima, neprihvatljivo je učešće Kosova kao države u događajima OEBS-a“ i „povlađivanje Prištini u njenim postupcima, koji krše Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti UN“.

„Očekujemo da Evropska unija izdejstvuje od Prištine da ispuni dogovore postignute sa Beogradom uz posredovanje Brisela, uključujući stvaranje zajednice srpskih opština na Kosovu“, naglasio je ministar.

(Sputnjik)

1 komentar
  1. Anonimni

    DA !!!! ————————————————————————————————————————->> >>>>> Rusija se nada da će Evropska unija od Prištine izdejstvovati implementaciju svih rezolucija UN, —————-*– * —————————————————————————————————* —————– * —————— neprihvatljivo je učešće Kosova kao države u događajima OEBS-a“ i „povlađivanje Prištini u njenim postupcima, koji krše Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti UN“. —————————————————————————— „Očekujemo da Evropska unija izdejstvuje od Prištine da ispuni dogovore postignute sa Beogradom

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike