Moskva poslala jasnu poruku Londonu: Ne plašimo vas se!

Jezik ultimatuma sa Moskvom ne deluje, Rusija se ničega ne plaši, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri EU Vladimir Čižov, komentarišući izjavu Londona da je Moskva do danas trebalo da odgovori na optužbe u vezi sa slučajem trovanja Sergeja Skripalja.

– Rusija se ničega ne plaši. Mislim da su u to mogli da se ubede i u Londonu i u drugim zapadnim prestonicama. Sa žaljenjem gledam na debate u Parlamentu Velike Britanije i na zvanične izjave, umesto da se rešava situacija i da se Rusija pozove da učestvuje u istrazi –  rekao je Čižov u intervjuu za televiziju „Juronjuz“.

On je dodao da Velika Britanija faktički „krši međunarodne konvencije o zabrani hemijskog oružja“, jer je prema njima bila u obavezi da zemlji u koju sumnja pruži potrebne objektivne podatke, uključujući obrazce te supstance.

– Prirodno, ruska strana bi odgovorila na te sumnje u narednih 10 dana. Umesto toga London je, nažalost, izabrao jezik ultimatuma. Mogu odmah da kažem da jezik ultimatuma ne funkcioniše sa Rusijom – rekao je Čižov.

Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija pronađeni su onesvešćeni 4. marta u Solsberiju u južnoj Engleskoj, a prema navodima oni su otrovani vojnom nervnom supstancom.

Britanska policija saopštila je da će istraga o napadu hemijskom supstancom na Skripalja trajati više nedelja i da u dosadašnjoj istrazi još nemaju nijednog osumnjičenog.

(Sputnjik)

6 komentara
 1. Deda

  Svi trube bez dokaza da su Rusi otrovali coveka. Nas zapad truje vec godinama uranijumom pa niko da to kaze.

 2. Anonimni

  Rusi az poznati da likvidiraju svoje sugradjane!

 3. Skretnicar

  Nesto debelo „smrdi“ u celoj prici. Naime ko god je gledao snimke sa uvidjaja video je ljude u skafanderima i maskama za disanje na licu mesta kako uzimaju uzorke. Na desetak metara stoje policajci bez ikakvih maski i pratece opreme gledaju i obezbedjuju PREDSTAVU za medije . Drugim recima : Ako su Rusi hteli da ga likvidiraju mogli su sa jednim metkom to da urade i ne bi bilo ovakve predstave. Jednostavno ko je aktivirao otrov i nestao ?????

  1. Vera

   slažem se…uključen je Holivud u priču….

 4. milan

  Glupi englezi,primitivci,zapadni divljaci.

 5. Anonimni

  Ovo nije politicka predstava vec cirkucka *jos gaje iluzije i plase *nije vam Rusija Srbija.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike