najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Moskva se nada boljoj saradnji s Britanijom posle Bregzita

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je danas da je rezultat referenduma o članstvu u EU unutrašnje pitanje Velike Britanije.

“To je unutrašnja stvar engleskog naroda… Postoje aritmetički podaci referenduma. To je volja naroda Velike Britanije. Odlučite sami”, rekao je Lavrov novinarima u Moskvi, prenosi Sputnjik.

Upitan da komentariše izjavu premijera Velike Britanije o tome da je rezultat referenduma navodno obradovao ruske vlasti Lavrov je naglasio da nije završio medicinu i zato ne želi da komentariše medicinske slučajeve.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da Rusija i Velika Britanija imaju težak prtljag u odnosima i da se ruska strana nada da će u novim uslovima porasti shvatanje o potrebi za saradnjom.

“Težak je prtljag bilateralnih odnosa sa Velikom Britanijom. Ne možemo uvek da utvrdimo spremnost na dijalog i saradnju naših britanskih partnera. Nadamo se da će u novim uslovima prevladati shvatanje o potrebi izgradnje dobrih odnosa sa našom zemljom”, rekao je Peskov.

Na pitanje novinara da li će izlazak Velike Britanije iz EU olabaviti poziciju onih koji podržavaju sankcije protiv Rusije Peskov je kazao da “bez obzira da li je Velika Britanija član EU ili ne, postoje veoma različita gledišta o samoj EU, u vezi sa politikom sankcija i u vezi sa efikasnošću tih sankcija”.

“Videli smo da se u Briselu vodi prilično napeta rasprava o tome. Različite zemlje su u različitom stepenu zainteresovane za razvoj trgovinsko-ekonomske saradnje i održavanje dobrih odnosa sa Rusijom”, rekao je Peskov.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike