U trendu

Moskva: Stav Rusije o rešenju kosovskog pitanja nepromenjen

MOSKVA – Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je danas da je stav Rusije o reÅ¡enju kosovskog pitanja nepromenjen, a upitana da li bi će Rusija podrÅŸati razgraničenje, ponovila je da je Rusija za svako reÅ¡enje koje odgovara interesima srpskog naroda i koje je zasnovano na međunarodnom pravu i u skladu je s unutraÅ¡njim zakonodavstvom Srbije.

„NaÅ¡ stav je nepromenjen. On se odlikuje ne samo postojanošću nego i logikom. A ta logika je veoma prosta: pitanje kako će biti reÅ¡ena ta situacija jeste pre svega pitanje da li to reÅ¡enje odgovara interesima srpskog naroda. Ono, takođe, definitivno treba da bude zasnovano na međunarodnom pravu i da odgovara unutraÅ¡njem zakonodavstvu Srbije“, rekla je Zaharova odgovarajući na pitanje da li će Rusija podrÅŸati sporazum o razgraničenju Kosova i da li je ideja o razgraničenju u skladu s Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN.

Kako je preneo Sputnjik, Zaharova je navela da je stav Rusije s jedne strane sastavljen od mnogo komponenti, a s druge zasnovan na jasnom i nedvosmislenom pristupu rešenju tog pitanja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar