U trendu

Moskva: Uhapšena i optužena žena sa odsečenom glavom deteta (foto, video)

Ruske vlasti su danas u Moskvi uhapsile i podigle optužnicu protiv dadilje osumnjičene za ubistvo četvorogodišnje devojčice, nakon što su lokalni mediji objavili šokantne snimke žene u crnom kako u blizini metro stanice na severozapadu ruske prestonice drži u ruci odsečenu dečju glavu.

U saopštenju moskovskog Državnog tužilaštva se navodi da je neimenovana dadilja poreklom iz centralne Azije i da je podvrgnuta psihijatrijskom pregledu kako bi se ustanovilo da li je psihički zdrava i da li razume težinu zločina koji tvrde da je počinila, preneo je Rojters.

Svetski mediji navode da je reč o 38-godišnjoj Gjulčeri Bobokulovoj iz Uzbekistana.

Ruski portal lajfnjuz je objavio video snimak na kojem se vidi dadilja, obučena u crno, kako hoda ulicom držeći odsečenu glavu deteta visoko u vazduhu.

Prema navodima tog portala, žena je prvo viđena kako više od sat vremena hoda oko metro stanice Oktjabrskoje polje, nakon čega joj je prišao policajac i zatražio od nje da mu pokaže ličnu kartu.

Ona je zatim izvadila iz torbe detetovu glavu i počela da viče da je ubila devojčicu i da je terorista.

Novinarka ruskog dnevnog lista RBC Polina Nikolskaja je izjavila da je čula ženu kako viče „Alahu Akbar“.

„Izlazila sam iz metro stanice i išla prema kući. Ona je stajala u blizini ulaza u metro stanicu i privukla je moju pažnju jer je vrištala “Alahu Akbar“. Videla sam da u ruci drži okrvavljenu glavu, ali sam mislila da nije prava. Okupljeni ljudi su mi rekli da je prava“, rekla je Nikolskaja.

Istražni organi navode da je ubijeno dete, devojčica Nastja M., bila stara tri ili četri godine i da ju je dadilja ubila u stanu njene porodice u Moskvi, kojeg je zatim zapalila i pobegla.

Oni navode da je Bobokulova čekala da roditelji deteta odu iz stana sa starijim detetom, da bi zatim izvršila ubistvo i zapalila stan.

Ubijena devojčica, za koju mediji navode da je bila zaostala u razvoju i hendikepirana, imala je 15-godišnjeg brata, a dadilja je radila za porodicu poslednjih 18 meseci, piše „Dejli mejl“.

Priključite se diskusiji o današnjem incidentu u Moskvi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar