U trendu

Mostar:_Grupa mladića napala medicinare na protestu

MOSTAR – Na današnjem protestu mostarskih medicinara, dogodio se incident kada je grupa mladića napala učesnike protesta, zbog čega su dve osobe privedene.

Predsednik Sindikata SKB Mostar Ivica Anić je, kako prenosi sarajevski portal Klix, rekao da su napadnuti ljudi koji su bili u medicinskoj uniformi, zdravstveni radnici koji su mirno protestovali.

„Ne znamo šta se dešava, tamo stoji kordon policije. Ovde je sve mirno, deca su tu, svi zdravstveni radnici su došli. Ko može ovo biti? Ovo će se nama sutra dogoditi, ovo je živi dokaz“, kazao je.

Iz MUP-a HNK potvrđeno je da su privedene dve muške osobe koje se dovode u vezu s incidentom.

Na protestima zdravstvenih radnika u Mostaru i ranije danas je došlo do incidenta kada je jedan vozač, evidentno nestrpljiv da propusti kolonu koja se kretala, izazvao reakciju učesnika šetnje pa je došlo do naguravanja.

Hiljade nezadovoljnih zdravstvenih radnika danas se okupilo u Mostaru ispred zgrade Vlade HNK pozivajući resornog ministra da podnese ostavku.

Policija je napravila kordon kako bi spriječila eventualne incidente.

Zdravstveni radnici, njih 2.600, protestuju zahtevajući potpisivanje kolektivnog ugovora, što bi značilo bolje uslove rada i veće plate. Demonstranti su danas najavili i mogućnost štrajka glađu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.