U trendu

Mosul: Isparenja sumpora posle napada na fabriku, dvoje mrtvih

Najmanje dva civila preminula su od posledica trovanja sumpornim isparenjima do kojih je došlo nakon što je Islamska država bombardovala fabriku sumpora u blizini iračkog grada Mosula ranije ove nedelje, rekao je danas irački general, javlja AFP.

„Islamska država je gađala fabriku sumpora pre dva dana i to je dovelo do smrti dvoje ljude među civilima u obližnjem selu“, rekao je francuskoj agenciji general Kusaj Hamid Kadem.

Istovremeno, američki vojni zvaničnici danas su saopštili da američke snage na aerodromu kod Mosula nose zaštitne maske nakon što su vetrovi doneli isparenja iz obližnje fabrike sumpora koju je zahvatio plamen nakon napada Islamske države, prenosi Rojters.

Neimenovani zvaničnik je objasnio da su vetrovi počeli da duvaju ka jugu pa su vojnici iz predostrožnosti stavili zaštitnu ličnu opremu, nastavljajući sa operacijama.

Drugi neimenovani zvaničnik je rekao da je za sada nejasno da li je vojnicima naloženo da stave zaštitnu opremu ili su oni sami odlučili da tako postupe.

Iračka vlada i kurdske snage su pre pet dana počele ofanzivu na irački grad Mosul, uporište Islamske države, a ta akcija se smatra ključnom u borbi protiv te terorističke grupe.

Više od 100 američkih vojnika sa iračkim i pešmerga snagama nalaze se iza linije fronta, a avioni međunarodne koalicije gađaju položaje Islamske države u Mosulu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar