U trendu

Motor putničkog aviona eksplodirao usred leta, a onda se pojavila žena-heroj (foto)

Žena pilot koja je bezbedno spustila avion kome je eksplodirao motor u Filadelfiji, prethodno je stekla veliko iskustvo u američkoj mornarici.

Avion američke kompanije „Sautvest erlajns“ na letu iz Njujorka za Dalas, prinudno je u utorak sleteo na filadelfijski aerodrom pošto mu je eksplodirao levi motor, a delovi su oštetili neke prozore i usmrtili jednog putnika.

Temi Džo Šulc (56) je, nakon što je motor eksplodirao, bila prisiljena da što pre prinudno spusti avion na međunarodni aerodrom u Filadelfiji, prenosi Rojters.

Kako se navodi, Šulcova, koja je bila jedna od prvih žena pilota u američkoj mornarici, smireno je javila kontrolorima vazdušnog saobraćaja da je otpao deo njenog aviona i da će joj na pisti biti potrebna ambulantna kola.

Većina od 144 putnika u avionu pohvalila ju je na društvenim medijima, zvaničnici su kazali da je osoblje aviona uradilo ono za šta je bilo istrenirano, navodeći da su imali slične vežbe.

Flight 1380 From NYC to Dallas crash landed in Philly. Engine exploded in the air and blew open window 3 seats away from…

Gepostet von Marty Martinez am Dienstag, 17. April 2018

Na sajtu F-16.net pojavili su se podaci o Šulcovoj za koju je navedeno da je želela da ostvari karijeru u avijaciji još u srednjoj školi, ali da je odbijena jer joj je rečeno da ne primaju devojke.

Studirala je medicinu, ali nije izgubila želju za letenjem, pa se prijavila u mornaričke vazdušne snage.

Ona je bila prva žena pilot aviona F-18 i postala je instruktor pre nego što je napustila mornaricu 1993. godine i pridružila se aviokompaniji „Sautvest erlajns“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar