U trendu

Mračne tajne bivšeg predsednika: Koristio je droge, a bivšu devojku dva puta prosio

Dejvid Garou, dobitnik Pulicerove nagrade, autor je knjige „Rising star: Making of Barack Obama“ koja otkriva mnogobrojne do sada nepoznate detalje iz života bivšeg američkog predsednika, a izlazi 9. maja.

Autor tvrdi, između ostalog, da je Obama već na prvom sastanku spavao sa svojom devojkom Ženeviev Kuk, a ona mu je napisala pesmu o njihovom, kako ga je nazvala, strastvenim seksom.

Sve je to Kuk opisala u svojim memoarima, a Garou iskoristio u knjizi. Upoznali su se kada je Obama imao 25, a ona 22 godine. „Oboje smo došli niotkuda i ta nas je činjenica spojila – nismo nigde pripadali“, napisala je rođena Australijanka, koja je živela nomadski, s obzirom na činjenicu da joj je otac bio špijun i diplomata, piše Daily Mail.

Deo odrastanja, kao i Obama, provela je u Indoneziji. Dve nedelje nakon susreta sa njim, Kuk je posetila Obamu u njegovom stanu pa su proveli zajedno nekoliko noći. Napisala mu je i pesmu, a otkrila je i da je uzimao kokain. On je, naime, radije sedeo kod kuće i čitao nego se drogirao. „Za svakih pet ‘lajni’ on bi uzeo pola“, tvrdi. Na zabavama su pušili marihuanu. Ostali su zajedno do maja 1985. godine, ali već u junu iste godine Kuk se spetljala sa Obaminim prijateljem.

Garou u biografiji otkriva i da je Obama zaprosio Šejlu Džeger, i to čak dva puta. Bilo je to pre nego što je upoznao Mišel, a prva prosidba ‘pala’ je 1986. – odbili su je Šejlini roditelji jer su smatrali da je njihova 23-godišnja kćerka premlada.

Kada je završavao pravo na Harvardu, njihova veza počela je da puca ali tad je Obama ponovo zaprosio, a ona ga ponovo odbila. Nakon toga su se razišli, a Barak je našao sreću u Mišel, koju je i oženio 1992. godine. Pre toga, navodno je prevario. O svemu Obama se još uvek nije oglasio.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.