U trendu

Napadač sa stanice kod Minhena ima psihološke probleme

Nemački istražitelji zasad nemaju dokaze da je muškarac, koji je jutros nožem napao putnike na železničkoj stanici u predgrađu Minhena, imao islamistički motiv za to, rekao je ministar unutrašnjih poslova Bavarske Joakim Herman, navodeći da napadač ima psihološke i probleme sa drogom.

Herman je, posle današnjeg sastanka kabineta, rekao da je 27-godišnji muškarac priznao da je izveo napad, prenosi AP, pozivajući se na nemačke medije.

On je dodao da istražitelji i dalje ispituju da li napad ima političku pozadinu.

Osumnjičeni napadač je nemački državljanin, ali nije stanovnik Bavarske, rekao je ranije danas portparol bavarske policije Karl Hajnc Zegerer.

On je istakao da je ispitivanje svedoka pokazalo da je napadač „izneo politički motivisane komentare“ tokom napada, u kojem su ranjene četiri osobe, od kojih je jedna preminula.

Tužilac je ranije danas rekao da je napadač „očito imao islamističke motive“, naveo je AFP, a bavarski radio „Bajerišer Rundfunk“ objavio je da policija proverava izjave očevidaca prema kojima je napadač uzvikivao „Alahu Akbar“ (Bog je veliki).

Nemačka policija je saopštila da je 56-godišnji muškarac, koji je u bolnici preminuo od posledica ranjavanja, bio u vozu kada je napadnut, navodi AP.

Incident se dogodio u Grafingu, istočnom predgrađu Minhena, u blizini poslednje stanice jedne od gradskih železničkih linija, nešto pre 05.00 sati.

(Tanjug)

Priključite se diskusiji o napadu u Minhenskoj železničkoj stanici.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.