U trendu

MVP: Petar Marković novi šef stalne misije CG pri EU

PODGORICA – Crnogorsko Ministarstvo spoljnih poslova predstavila je danas novog šefa Stalne misije Crne Gore pri Evropskoj uniji (EU) Petra Markovića.

Marković je na tu funkciju postavljen ukazom predsednika Crne Gore Mila Đukanovića.

U saopštenju MVP-a se navodi da je misija tog resora da, osim karijernih diplomata, Crnu Goru predstavljaju i ličnosti koje su ostvarile zapažene profesionalne rezultate u određenoj oblasti, a jedan od takvih je, kažu, novi šef Stalne misije Crne Gore pri Evropskoj uniji Petar Marković.

Marković je, dodaju, gostujući profesor u Briselu i dugogodišnji poznavalac evropskih politika, čije znanje je utemeljeno na akademskom obrazovanju, stalnom usavršavanju, kao i radnom iskustvu u renomiranim obrazovnim krovnim evropskim nevladinim institucijama.

Marković diplomirao međunarodne odnose na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu, a master studije na engleskom jeziku iz oblasti evropskog prava završio je na Pravnom fakultetu beogradskog Univerziteta, na temu „Evropska služba za spoljne poslove: Oblikovanje postnacionalnog diplomatskog sistema“.

Marković je, kažu, do jula ove godine bio angažovan u Firenci, u Školi za transnacionalno upravljanje Evropskog univerzitetskog instituta (EUI), najznačajnijeg postdiplomskog instituta iz oblasti evropskih studija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.