Nadjeno jedno telo na mestu požara u Kaliforniji

Jedno izgorelo telo nadjeno je na mestu požara severno od Los Andjelesa u kome je izgorelo oko 50 kvadratnih kilometara rastinja i zbog koga je evakuisano oko 1.500 domova, prenela je danas agencija AP.

Telo je nadjeno sinoć u kući u mestu Santa Klarita i detektivi pokušavaju da ustanove da li je ta osoba poginula u požaru ili se radi o nekom drugom uzroku smrti, rekao Rob Hanlein iz kancelarije Šerifa Los Andjelesa.

Taj kvart jedan je od nekoliko iz kojih je naredjena evakuacija kako se požar širio neverovatnom brzinom kroz suve kanjone i farme.

Požar je nastavio da gori sinoć po lokalnom vremenu i vatrogasci su naveli da su neke zgrade zahvaćene, ali za sada nije jasno da li su to kuće ili neke pomoćne zgrade, prema navodima portparola vatrogasne službe.

Ta oblast je i dalje nesigurna zbog tinjajuće vatre i drveća koje može da se sruši zato što mu je koren izgoreo.

Samo deset odsto požara je savladan sinoć dok je goreo na ivici Santa Klarite i ulazio u Nacionalnu šumu Los Andjelesa, bez izgleda da se smiruje.

Planirano je da se oko 900 vatrogasaca i požarnih helikoptera bore sa stihijom tokom noći po lokalnom vremenu (ujutro po centralnoevropskom vremenu).

Jedan bengalski tigar i druge egzotične životinje evakuisane su iz rezervata “Wildlife Waystation” za spasene egzotične životinje u nacionalnoj šumi.

Zvaničnici su rekli da je iz oblasti zahvaćene požarom sklonjeno više od 220 konja, destine koza i drugih životinja.

Oko 500 kilometara uz obalu Pacifika, vatrogasci iz Kalifornijske uprave za šume i zaštitu od požara bore se sa vatrom koja je zahvatila oko 20 kvadratnih kilometara u planinama severno od oblasti Big Sur.

Taj požar je oko 10 kilometara južno od državnog parka Garapata i predstavlja opasnost za oko 1.000 kuća dok su evakuacije naredjene iz mesta Palo Kolorado, navela je kalifornijska uprava.

(Beta)

Ostavite komentar