U trendu

Nadjeno telo u ruševinama u pekari u Parizu, broj mrtvih porastao na četiri

Spasioci su pronašli jedno telo u ruševinama u pekari u Parizu razorenoj snažnom eksplozijom izazvanoj curenjem gasa, čime se broj nastradalih povećao na četiri, saopštila je danas kancelarija pariskog tužioca.

U eksploziji koja se dogodila u subotu ujutro u ulici Treviz u devetom arondismanu u Parizu juče je saopšteno da su poginula dva vatrogasca i jedna španska turistkinja.

Takodje je povredjeno gotovo 50 ljudi, a prema navodima vlasti 10 njih je i dalje u kritičnom stanju.

Eksplozija se dogodila juče ujutro oko 9.00 u četvrti Pariza gde se nalaze bulevari s velikim robnim kućama koje posećuju turisti.

Predstavnik pariskih vatrogasaca Erik Mulen rekao je novinarima da je oko 30 vatrogasaca došlo danas na mesto eksplozije u potrazi za potencijalnim žrtvama medju velikim gomilama ruševina i uništenih vozila.

Tokom prepodneva vatrogasci su javili da se i dalje traga za jednom devojkom, koja je stanovala u stanu iznad pekare. Iako to još treba da bude potvrdjeno, nadjeno telo moglo bi da bude telo nestale devojke, rekao je izvor blizak istrazi.

Pariske vlasti su pored toga saopštile su da je evakuisano 12 susednih zgrada koje su oštećene u eksploziji, izazvanoj, kako se veruje curenjem gasa.

Privremeni smeštaj obezbedjen je za oko 40 stanara dok je desetine njih smešteno kod porodice i prijatelja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar