U trendu

Naglo skočio broj žrtava koronavirusa, najgore tek dolazi

Australija i Malezija su potvrdile prve slučajeve novog koronavirusa na svojoj teritoriji, dok Kina potvrđuje da je do sada preminula 41 osoba od posledica tog virusa.

Australija je danas proglasila prvi potvrđeni slučaj koronavirusa u državi Viktorija, a pacijent hospitalizovan u stabilnom stanju u predgrađu Melburna, saopštili su australijski zvaničnici.

Kako se navodi, reč je o kineskom državljaninu (50) koji je u januaru stigao u Australiju, i on je izolovan i leči se u bolnici.

I Malezija je danas potvrdila tri slučaja infekcije koronavirusom, prvih u jugoistočnoj Aziji.

Ministar zdravlja je rekao je da su zaražene osobe povezane sa 66-godišnjim muškarcem za koje su singapurske vlasti potvrdile da je pozitivan na testiranje virusa.

U međuvremnu, Kina je potvrdila 1.287 slučajeva zaraženih novim koronavirusom od 24. januara, dok je broj umrlih od virusa porastao na 41, saopštila je danas Nacionalna zdravstvena komisija.

Virus se pojavio u centralnom kineskom gradu Vuhan krajem prošle godine, a proširio se na druge gradove uključujući Peking i Šangaj, kao i u druge države – Sjedinjene Države, Tajland, Južnu Koreju i Japan.

Još 15 smrti i 180 slučajeva u Kini od virusa korona

U kineskoj provinciji Hubei prijavljeno je novih 15 umrlih ljudi zaraženih virusom korona čime se broj umrlih popeo na 41, saopštile su lokalne vlasti i navode da je registrovano još 180 zaraženih.

Epidemija novog smrtonosnog virusa, koja je počela u glavnom gradu te provincije Vuhanu, naterala je kineske vlasti da preduzmu mere kako bi ograničile širenje virusa, među kojima su suspenzija javnog prevoza u 10 gradova, zatvaranje hramova tokom proslave Kineske nove godine, kao i Kineskog zida, prenosi Rojters.

Virus je dospeo u Evropu, pošto su u Francuskoj registrovana tri slučja kod osoba kojwsu putovale u Kinu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar