U trendu

Nagrada 86-godišnjoj Sofiji Loren

RIM – Glumica Sofija Loren (86), dobila je ovogodišnju nagradu za najbolju interpretaciju u filmu „Ž|ivot” (La Vita), izveštava agencija ANSA.

Nagrada „Davide di Donatelo“ je najprestižnska italijanska nacionalna nagrada koja se dodeljuje jednom godišnje za ostvarenja u kinematografiji.

Legendarna glumica je izjavila da ne zna da li će ovo biti njen poslednji filmn, ali da ima energije i želje da i dalje glumi, jer bez filma, kaže Sofija Loren, ne može da živi.

„Jednako sam uzbuđena kao i pre 60 godina kada sam prvi put primila ovu nagradu“, izjavila je glumica.

Film je režirao njen sin Edoardo Ponti, a pored čuvene glumice u film igra dečak Ibrahim Geje, za kojeg je glumica rekla da je „divno, čarobno dete“.

Na ceremoniji dodele nagrada ministar za kulturu Dario Franceskini je rekao da italijanska vlada priprema veliki projekat za oživljavanje filmskog studija „Činečita“, za šta je predviđeno ulaganje od 300 miliona evra.

Predsednik Republike Serđo Matarela je primio u sedištu vlade deo nagrađenih autora i glumaca.

„Iz krize koju proživljavamo možemo izaći samo solidarnošću, vizijom i osećajem pripadnosti zajedničkoj istoriji“, rekao je predsednik Matarela, koji je kinematografiju ocenio kao dragoceno opšte dobro.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.