U trendu

Najmanje 10.000 ljudi na papinoj misi u Kairu

Papa Franja predvodio je danas misu na jednom stadionu u Kairu kojoj je prisustvovalo najmanje 10.000 egipatskih rimokatoličkih vernika uz stroge mere bezbednosti, uključujući helikoptere koji su leteli nad tim prigradskim objektom.

Misa je služena drugog dana papine istorijske posete Egiptu, koji je stigao u tu zemlju s ciljem da ubedi hrišćane i muslimane da odbace nasilje počinjeno u božje ime.

Atmosfera na stadionu je bila vesela, uz pesme crkvenog hora, dok su posetioci mahali zastavama Egipta i Vatikana.

Dvodnevna poseta pape Franje Egiptu ima za cilj da pruži podršku borbi Egipta protiv islamskih militanata koji već godinama ugrožavaju bezbednost u toj zemlji, pokazujući da su hrišćani i muslimani u Egiptu na istoj strani kada je u pitanju borba protiv terorizma.

Poglavar Rimokatoličke crkve sastao se juče u Kairu s predsednikom Egipta Abdelom Fatahom el Sisijem i rekao da je ta zemlja nekada davno spasavala ljude od gladi, a sada se mora spasiti od gladi za ljubavlju i bratstvom.

Franja se susreo i s vodećim imamima Egipta i obišao 1.000 godina star univerzitet Al Azhar. Tokom prvog dana u Egiptu, on se susreo i s poglavarom koptske pravoslavne crkve patrijarhom Tavadrosom Drugim, s kojim je postigao dogovor da vernici koji predju iz jedne u drugu crkvu neće morati da budu ponovo kršteni.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.