U trendu

Najmanje 12 Palestinaca povređeno danas u Al Aksi

JERUSALIM – Najmanje 12 Palestinaca povređeno je danas u sukobima sa izraelskom policijom u kompleksu džamije Al Aksa u Jerusalimu, saopštio je Palestinski Crveni polumesec, a prenosi Rojters.

Izraelska policija saopštila je da je intervenisala i da je ispalila gumene metke i šok bombe, nakon što je stotine ljudi bacalo kamenje i pirotehnička sredstva i u pravcu Zapadnog zida, gde je u toku bilo bogosluženje jevrejskih vernika.

„Nastavićemo da odlučno delujemo protiv izgrednika i odmetnika u cilju javne bezbednosti“, navodi policija u saopštenju.

U toku ovog meseca bilo je skoro svakodnevno sukoba u džamiji, pošto se islamski Ramazan poklopio sa jevrejskom proslavom Pashe, zbog čega je stotine hiljada muslimana i Jevreja posetilo prostor džamije Al Aksa u Jerusalimu, čiji kompleks predstavlja svetinju za obe religije.

Al Aksa je treće najsvetije mesto za islamske vernike, a izgrađena je na vrhu brda koje je najsvetije mesto za Jevreje, koji ga nazivaju Hramovnom gorom i to je već decenijama glavno žarište izraelsko-palestinskog nasilja, navodi britanska agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar