U trendu

Najmanje 16 civila poginulo u napadu koalicije SAD

U bombardovanju koje je danas izvela koalicija na čelu sa SAD, u blizini grada Raka, poginulo je najmanje 16 civila, javlja AFP.

Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Londonu saopštila je da je među žrtvama bila majka i njeno petoro dece, kao i tri para.

„Napadi koalicije pogodili su selo Al Baruda koje se nalazi na oko 15 kilometara zapadno od grada Raka. Većina ubijenih je pobegla iz istočnih delova provincije Homs“, saopštio je šef Opservatorije Abdel Rahman.

Koalicija koju predvode SAD vrši vazdušne napade u okviru velike ofanzive za preuzimanje kontrole nad gradom Raka, koji predstavlja srce teritorije ID u Siriji.

Kako se navodi, napadi na Al Barudu usledili su nakon što je Opservatorija izvestila o najvišem broju poginulih civila u periodu od mesec dana, od kako je koalicija započela bombardovanja u Siriji 23. septembra 2014.

Između 23. aprila i 23. maja, u napadima koalicije poginulo je ukupno 225 civila u Siriji, saopštila je Opservatorija.

Ranije ovog meseca vojska SAD saopštila je da su vazdušni napadi u Iraku i Siriji nenamerno usmrtili ukupno 352 civila od 2014.

Više od 320.000 ljudi je poginulo, a milioni su iseljeni od kako su izbili sukobi u Siriji u martu 2011, podseća agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.