najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Najmanje 28 mrtvih u samoubilačkom napadu u Istanbulu

U samoubilačkom bombaškom napadu u Istanbulu poginulo je 28 ljudi, saopštio je večeras guverner Istanbula, preneli su lokalni mediji.

Guverner je rekao da turske vlasti veruju da su napad izvela trojica bombaša samoubica.
Agencija Rojters navodi da je posle napada turski predsednik Redžep Taip Erdogan održao sastanak sa premijerom i načelnikom oružanih snaga u predsedničkoj palati.

Turska policija počela je da evakuiše aerodrom Ataturk, javila je agencija Rojters, pozivajući se na zvaničnike policije.
Istovremeno, turska agencija Anadolija je objavila da je u napadu ranjeno 60 ljudi, od kojih je šestoro teže.
NBC njuz, pozivajući se na svedoke, prenosi da se jedan policajac rvao sa jednim od bombaša pre nego što je aktivirao bombu.
Turski ministar pravde Bekir Bozdag izjavio je da je prema informacijama kojima trenutno raspolaže “terorista na ulazu u međunarodni terminal prvo otvorio vatru iz kalašnjikova, a potom se razneo”, prenose agencije.
Agencija AP objašnjava da na turskim aerodromima postoje provere na dva mesta – na ulazu u terminal, a potom ispred izlaza za ukrcavanje u avion.

Zvaničnik turskog aerodroma je rekao da su neki od letova preusmereni posle napada, a turska privatna novinaska agencija DHA navodi da među ranjenima ima i policajaca.

Marković: Još bez podataka o žrtvama napada u Istanbulu

Konzul Srbije u Istanbulu Zoran Marković izjavio je večeras da zasada nema podataka o poginulima i ranjenima u napadu na aerodrom Ataturk.

Marković je rekao da su poginuli i ranjeni u napadu prebačeni u istanbulsku bolnicu “Bakirkoj”, ali da još uvek nije utvrđen njihov identitet i da zasad ne mogu da iznesu detaljnije podatke.

On je rekao i da je avion kompanije “Turkiš ervejs”, koji je poleteo iz Beograda, bezbedno sleteo na aerodrom Ataturk u 23.10 sati po lokalnom vremenu i da se još uvek nalazi na pisti.

“Avion je na pisti zarobljen, a svi putnici u njemu su dobro”, rekao je Marković.

Marković je apelovao na građane koji se javljaju konzulatu kako bi dobili informacije da ostave telefon i podatke, kao i ime osoba za koje se interesuju kako bi konzulat mogao da stupi s njima u kontakt i da im pomogne.

Prema njegovim rečima, aerodrom Ataturk je trenutno blokiran i niko ne može da uđe i izađe sa njega.

Fejsbuk aktivirao sigurnosnu proveru 

Društvena mreža Fejsbuk je, posle terorističkog napada u Istanbulu, aktivirala opciju “Safety Check”, preko koje svi koji se trenutno nalaze u tom gradu mogu porodici i prijateljima javiti da su dobro i na sigurnom.

“Brzo ih pronađite i povežite se sa prijateljima u datoj oblasti. Ako znate da su u redu, obeležite ih,” stoji na Fejsbuku.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike