U trendu

Najmanje tri osobe poginule u zemljotresu

PORT MORZBI – Najmanje tri osobe su poginule u snažnom zemljotresu jačine 7,6 stepeni koji je pogodio danas Papuu Novu Gvineju, javlja AP.

Više osoba je povređeno, a naneta je i šteta infrastrukturi. Potrese se osetio širom ove pacifičke zemlje.

Sve tri osobe poginule su u odronu zemlje koji je izazvao potres u rudarskom gradu Vau, saopštio je lokalni zvaničnik Čarli Masanž, navodi AP.

Lokalni geolog Renagi Ravu rekao je da se epicentar dogodio na 66 kilometara od njegovog grada Kainantu, u kojem živi oko 10.000 ljudi.

On je rekao da postoji dosta „razbacanih“ naselja u brdima i da je zemljotresom potencijalno pogođeno desetine hiljada ljudi.

„Ovde nije neobično da osetite potres, ali ne traje dugo i nije strašan kao ovaj. Danas je bilo prilično intenzivno“, rekao je Ravu.

Lokalni geolog je sabirao štetu na svojoj kući, a dodao je da su mu prijatelji iz Kainatua slali tekstualne poruke o rasturenim putevima, cevima i pukotinama, ali mu nisu prijavili veća rušenja zgrada ili povrede.

„Ljudi su počeli da čiste kuće i ulice“, rekao je Ravu i dodao da su komunikacione veze oštećene i da su neki predajnici za mobilnu telefoniju srušeni.

Tu zemlju je pogodio zemljotres jačine 7,5 stepeni pre četiri godine i tada je poginulo najmanje 125 ljudi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar