U trendu

Najmanji broj pristalica ‘Žutih prsluka’ od početka protesta

PARIZ – Najmanji broj pristalica pokreta „Žuti prsluci“ od početka protesta pre 28 nedelja okupio se danas na ulicama gradova širom Francuske, saopštilo je francusko Ministarstvo unutrašnjih poslova, a demostracije su prošle mirno, bez incidenata.

Na ulicama francuskih gradova danas se okupilo oko 12.500 pristalica pokreta, čime je potučen rekord od prošle subote u najmanjem broju okupljenih, kada je na ulice izašlo 15.500 ljudi, navodi pariski dnevnik „Mond“.

U Parizu se, prema procenama policije, okupilo oko 2.500 ljudi.

Kao i prethodnih vikenda, i ovog puta su organizatori protesta izneli drugačije brojke od francuskih vlasti, navodeći da je danas na ulice francuskih gradova izašlo 35.100 pristalica „Žutih prsluka“.

Prema pisanju francuskih medija, za danas je u Parizu vlastima bio prijavljen samo jedan protest „prsluka“, koji je u jutarnjim satima održan maršom od groblja „Per Lašez“ do crkve „Sakre ker“ na Monmartru.

Kasnije je primećena i grupa od više od 100 ljudi koji su pokušali da se približe Jelisejskim poljima, gde su protesti zbog ranijih incidenata zabranjeni.

Učesnici neprijavljenog marša su naišli na kordone policije koji su im onemogućili prilaz čuvenom pariskom bulevaru.

(Tanjug)

Napišite komentar