najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Naređeno brisanje sa kamera svih snimaka iz Nice

Jedinica francuske policije za borbu protiv terorizma zatražila je od vlasti Nice da izbrišu snimke sa kamera koje pokrivaju promenadu na kojoj je ubijeno više od 80 ljudi u terorističkom napadu kamionom na Dan pada Bastilje, objavio je danas list Figaro, pozivajući se na neimenovane izvore.

Taj zahtev je u sredu kancelariji gradonačelnika Nice uputila specijalna jedinica zadužena za borbu protiv ekstremizam (SDAT).

Kako je preneo RT, francuski list je došao u posed kopije dokumenta u kom se navodi da SDAT, pozivajući se na članove krivičnog zakona, traže da gradske vlasti potpuno obrišu svih 24 sata snimaka sa kamera na promenadi.

„Obrišite zapise načinjene između 14. jula u 22.30 i 15. jula u 18 sati“, navodi se navodno u dokumentu u kojem se skreće pažnja na šest kamera čiji snimci „posebno moraju biti izbrisani“.

„Ovo je prvi put da nam neko traži da uništimo dokaze. Centar za video nadzor i grad bi mogli da budu tuženi zbog ovoga, a naši službenici nemaju nadležnost da rade ovakve stvari“, rekli su za Figaro izvori iz gradske vlasti.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike