najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

NATO: Rusija izvodi vežbe bez najave, zateže odnose

Rusija sve više izvodi nenajavljene vojne vežbe, što dodatno zateže odnose sa NATO, izjavio je danas zamenik generalnog sekretara Alijanse Aleksander Veršbou.

Veršbou je, tokom posete Bukureštu, rekao da je bilo desetak takvih vežbi u poslednje dve godine, navodeći da su one dozvoljene zbog “rupe” u bezbednosnom sporazumu potpisanom sa zapadnim zemljama.

Prema njegovim rečima, NATO želi da “razvije više obavezujući režim koji bi povećao transparentnost i predvidivost, kao i način za stabilizaciju veoma nezadovoljavajućih odnosa s Rusijom”.

Veršbou je napomenuo da članice Alijanse nisu održale iznenadne vojne vežbe još od kraja Hladnog rata, prenela je agencija AP.

“Ukoliko u Moskvi postoji interesovanje za stabilnost, onda te vežbe nisu pravi način”, istakao je Veršbou.

1 komentar
  1. Lokum

    Smiješni su ovi NATOVC-i,”Rusija zateže odnose”Koje odnose?.Pa viste došli na granicu Rusije sa vojskom..Šta će Rusi da vas gledaju mirno..Mislim te priče su za djecu Aleksandre Veršbou i sam to znaš..Pa nas ste bombardovali protiv pravno i protiv odobrenja UN i niko nije odgovarao..O poštenju NATO ne pričaj ništa znamo mi u Srbiji kakvi ste!!!

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike