NATO: Rusija izvodi vežbe bez najave, zateže odnose

Rusija sve više izvodi nenajavljene vojne vežbe, što dodatno zateže odnose sa NATO, izjavio je danas zamenik generalnog sekretara Alijanse Aleksander Veršbou.

Foto: Beta

Foto: Beta

Veršbou je, tokom posete Bukureštu, rekao da je bilo desetak takvih vežbi u poslednje dve godine, navodeći da su one dozvoljene zbog „rupe“ u bezbednosnom sporazumu potpisanom sa zapadnim zemljama.

Prema njegovim rečima, NATO želi da „razvije više obavezujući režim koji bi povećao transparentnost i predvidivost, kao i način za stabilizaciju veoma nezadovoljavajućih odnosa s Rusijom“.

Veršbou je napomenuo da članice Alijanse nisu održale iznenadne vojne vežbe još od kraja Hladnog rata, prenela je agencija AP.

„Ukoliko u Moskvi postoji interesovanje za stabilnost, onda te vežbe nisu pravi način“, istakao je Veršbou.

Pogledajte komentare (1)

Jedan komentar

  • Lokum

    Smiješni su ovi NATOVC-i,“Rusija zateže odnose“Koje odnose?.Pa viste došli na granicu Rusije sa vojskom..Šta će Rusi da vas gledaju mirno..Mislim te priče su za djecu Aleksandre Veršbou i sam to znaš..Pa nas ste bombardovali protiv pravno i protiv odobrenja UN i niko nije odgovarao..O poštenju NATO ne pričaj ništa znamo mi u Srbiji kakvi ste!!!

Ostavite komentar

Oznake