najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Tenzije iznad Crnog mora: „Nebezbedan“ susret američkog i ruskog aviona

Pilot američkog špijunskog aviona koji je leteo u redovnoj patroli nad Crnim morem prijavio je da je jedan ruski borbeni avion izveo „nebeznedan i neprofesionalan“ manevar, rekli su danas zvaničnici američkog ministarstva odbrane Rojtersu.

Dvojica zvaničnika američkog ministarstva koja su zatražila da ostanu anonimni, rekli su da su dva aviona prilikom susreta na nebu izvela više manevara, od kojih su jedan okarakterisali kao nebezbedan.

Jedan od zvaničnika rekao je da su u ovom događaju učesvovali ruski suhoj SU-27 i avion za nadzor američke ratne mornarice – P8.

Moskva: Tenzije iznad Crnog mora – Rusi presreli američke „špijune“

Špijunski avioni SAD dva puta su pokušali da uđu u Rusiju preko Crnog mora sa isključenim transponderima, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

“Američki nadzorni avioni tipa Posejdon P-8 pokušali su da pređu rusku granicu dva puta sa isključenim transponderima“, saopštio je potparol Ministarstva Igor Konašenkov.

Pilot američkog špijunskog aviona koji je leteo u redovnoj patroli nad Crnim morem prijavio je ranije da je jedan ruski borbeni avion izveo „nebezbedan i neprofesionalan“ manevar, rekli su zvaničnici američkog Ministarstva odbrane Rojtersu.

Dvojica zvaničnika američkog ministarstva, koji su zatražili da ostanu anonimni, rekli su da su dva aviona prilikom susreta na nebu izvela više manevara, od kojih su jedan okarakterisali kao nebezbedan.

Oni su naveli da se ruski avion približio američkom na tri metra i da je taj incident trajao 19 minuta.

Ruski zvaničnici su to negirali, navodeći da je sa ruske strane sve bilo u skladu sa propisima.

„Ruski piloti su postupili strogo u skladu sa međunarodnim propisima o letovima“, rekao je portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov, komentarišući navode Pentagona da je ruski lovac presreo američki avion, prenosi Tass.

(Tanjug)

3 komentara
  1. Soko

    Ma greška RUSA..Trebali su ga pustiti da uđe u Rusku teritoriju i onda uništiti,..Nikad više Ameri nebi ni pokušali a kamoli leteli više bez upaljenog transportera..izviše te teritorije!!!

  2. Radoslav Radovic

    Ameri ce jednog dana dobiti ono sto traze.Zamislite da Rusi oblijecu oko njihovih granica , sta bi oni radili.Veoma opasna igra zivaca.Pitanje je samo dokle ce se ove gadosti tolerisati.

  3. goran manic

    Tako, samo vežbajte! Svet s velikim interesovanjem očekuje premijeru. Biće to pravi spektakl.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike