Neeksplodirane bombe u turističkim mestima

Foto: unserekleinemaus/Pixabay.com

Tajlandska policija pronašla je tokom vikenda neeksplodirane bombe u tri velike turističke destinacije u okviru istrage o nizu eksplozija u turističkim mestima u toj zemlji, tokom kojih su četiri osobe poginule, a na desetine ranjeno.

Iako niko nije preuzeo odgovornost za niz bombaških napada u sedam južnih provincija, koji su se dogodili u četvrtak i petak, tajlandska policija tvrdi da zna ko je kriv, ali tek treba da otrkije pociniloca i motiv napada, prenosi AFP.  “Naša istraga napreduje. Znamo ko stoji iza toga”, rekao je zamenik portparola tajlandske policije Pijapan Pingmuang za AFP.

Neeksplodirane bombe su pronađene i deaktivirane danas u dve oblasti, koje su bile meta bombaških napada, odnosno u primorskom gradu Hua Hin i na ostrvu Puket, rekao je zvaničnik Ministarstva unutrašnjih poslova te zemlje Grisada Bunrah.

“Vrlo je verovatno da je trebalo da eksplodiraju u isto vreme kada su se dogodile i prethodne eksplozije”, naveo je Bunrah.

Policije je saopštila da su ostale neekslodirane naprave pronađene u subotu u južnoj pokrajini Fang Nga, u kojoj su se, takođe, dogodili napadi.

Tajlandska policija ranije je navela da je niz eksplozija, koje su se dogodile u turističkim letovalištima u centralnim i južnim delovima zemlje, činovi lokalne sabotaže i nemaju veze ni sa kakvom međunarodnom ekstremističkom grupom niti sa islamskim terorizmom.

Policija je saopštila i da je uhapsila pet osoba osumnjičenih za povezanost sa ekplozijama.

Vlasti su objavile listu od 10 stranaca koji su ranjeni u eksplozijama u Hua Hinu, među kojima su državljani Austrije, Britanije, Holandije, Nemačke i Italije.

(Tanjug)

Ostavite komentar

Oznake