najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Nema optužnice protiv Hilari Klinton zbog mejlova

Američki Federalni istražni biro (FBI) neće preporučiti podizanje optužnice protiv kandidatkinje demokrata na predsedničkim izborima Hilari Klinton zbog upotrebe privatnog mejl naloga dok je bila državna sekretarka, izjavio je direktor FBI-ija Džejms Komi.

„Nema dovoljno dokaza za podizanje optužnice, ali je utvrdjeno da je 110 mejlova sadržalo poverljive informacije i da su Klinton i njeni pomoćnici bili izuzetno nepažljivi“, rekao je Komi.

On je dodao da postoji mogućnost da su osobe neprijateljski nastrojene prema SAD imale pristup privatnom nalogu Hilari Klinton.

Odluka FBI doneta je tri dana posle višečasovnog saslušanja Hilari Klinton, što je bio poslednji korak u istrazi o mogućoj zloupotrebi poverljivih informacija.

Njen izborni tim saopštio je da je FBI u subotu tri i po sata saslušavao bivšu državnu sekretarku, a a da su prethodno ispitani i njeni pomoćnici, medju kojima i njena nekadašnja šefica osoblja u Stejt departmentu Šeril Mils i sadašnja potpredsednica njenog izbornog tima Huma Abedin.

Iako je preporukom FBI prestala opasnost od krivičnog gonjenja Klintonove, verovatni republikanski kandidat Donald Tramp neće odustati od potenciranja afere sa mejlovima tokom dalje predizborne kampanje, navodi agencija Asošijejtid pres.

Tramp je već regovao na odluku FBI-aja porukom na Tviteru: „Nema optužbe. Vau!“ Prethodno je naveo da je to „veoma, veoma nepravedno“ i „kao i obično, loša procena“.

Američka državna tužiteljka Loreta Linč rekla je u petak da će prihvatiti sve preporuke FBI, pošto se na aerodromu u Finiksu sastala sa suprugom Klintonove, bivšim predsednikom Bilom Klintonom, dodavši da je „svesna“ da se zbog toga dovodi u pitanje neutralnost istrage.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike