U trendu

Nemačka policija privela Gretu Tunberg na protestima kod rajnskih rudnika uglja

LICERAT – Klimatski aktivista Greta Tunberg bila je u grupi demonstranata koji su danas privedeni tokom protesta protiv kopanja uglja u rudniku u blizini rajnskog mesta Licerat, saopštila je nemačka policija.

Tunbergova, koja se pridružila protestantima u petak, viđena je nakon privođenja dok je sedela u velikom policijskom autobusu, preneo je Rojters.

„Greta Tunberg bila je deo grupe aktivista koji su pojurili ka platformi, nakon čega je bila zaustavljena i ođvedena na proveru identiteta“, rekao je portparol policije Ahena, dodajući da je jedan aktivista skočio u rudnik.

Još nije poznato šta će se dogoditi sa njom i grupom s kojom je privedena, kao ni da li je aktivista koja je skočila u minu povređena.

Tunberg je 20-godišnjakinja, koja se od prošlog petka više puta pojavljivala na protestu u regionu Licerata, mesta između Ahena i Dizeldorfa, nakon odluke da u tom selu počne iskopavanje lignita.
„Jednostavno ne možemo da prihvatimo da je energetskoj kompaniji RVE dozvoljeno da sklapa poslove sa nemačkom vladom i time ugrožava živote bezbroj ljudi“, rekla je Tunberg.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)