U trendu

Nemački poslanici otkazali posetu Turskoj, evo zbog čega

Nemački poslanici, uz obrazloženje da je Ankara odbila da im da obezbeđenje, otkazali su danas posetu Turskoj, gde su planirali da razgovaraju sa poslanicima opozicionih partija, guvernerima i grupama za ljudska prava o referendumu održanom prošlog meseca.

Poslanica Zelene partije i potpredsednica Bundestaga Klaudija Rot kazala je da su je turske vlasti obavestile da nemačka delegacija neće imati pristup parlamentu u Ankari, kao ni obezbeđenje, prenosi Rojters.

„Juče smo dobili informaciju da najviši vrh turske vlasti smatra da nije pogodno da članovi nemačkog parlamenta vode političke razgovore u Turskoj. To je de fakto odbijanje političkog dijaloga. To je crveni karton za nemački parlament“, rekla je Rot.

Kako se navodi, otkazivanje posete, verovatno dodatno opterećuje odnose dve NATO članice, koji su se pogoršali jer je Turska odbila da nemačkim parlamentarcima dozvoli pristup vazdušnoj bazi Indžirlik, gde je stacionirano 250 nemačkih vojnika kao deo koalicije u borbi protiv Islamske države.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.