najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Neonacista otkrio da je Jevrejin i odselio se u Izrael

Jedan od vodećih ljudi u mađarskoj desničarskoj stranci Jobik Čanad Segedi, često optuživan za antisemitizam, odselio se u Izrael nakon što je otkrio da je jevrejskog porekla.

Segedi (34), nekada poznati mađarski neonacista i antisemita, otkrio je pre četiri godine da ima jevrejske korene i da je njegova baka preživela Holokaust, objavio je “Internešenel Biznis Tajms”, a preneo RTS.

Segedi je bio poznat po ekstremnim stavovima, a pomogao je i formiranje “Mađarske straže“, čiji su članovi nosili crne uniforme poput onih koje su nacističke vlasti u Mađarskoj nosile tokom Drugog svetskog rata.

Kaže da je bio apsolutno šokiran kada je saznao da mu je baka bila Jevrejka. Nakon toga je prvi put sebi priznao da se Holokaust desio.

Ubrzo je Segedi odbacio desničarske ideje i prihvatio judaizam, uključujući i svoje novo ime David. Redovno ide u sinagoge i jede košer hranu.

“Nakon tragedije koju su moju preci preživeli, moja porodica i ja želimo da budemo deo pozitivnog sna koji za nas Izrael čini“, kaže Segedi.

(Tanjug)

2 komentara
  1. Danijela

    Pretpostavljam da će g-din Segedi sada da postane ekstremni cionista…

  2. Radoslav Radovic

    Koliko znam Hitlerova maka je bila Jevrejka?Kad djavo udje u covjeka uopste nije vazno kojoj vjeri i naciji pripada, on ce mu biti sluga do smrti.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike