najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Neredi u Šarlotu, proglašeno vanredno stanje! (video)

Guverner savezne američke države Severna Karolina proglasio je vanredno stanje posle drugog dana nemira u gradu Šarlot, pokrenutih nakon što je policajac ubio muškarca afroameričkog porekla.

Guverner Pet Mekrori je naložio i raspoređivanje pripadnika Nacionalne garde.

I drugu noć zaredom održani su protesti u centru grada u kojima je jedan demonstrant teško ranjen, a četiri policajca povređena.

Prvobitno je javljeno da je taj muškarac ubijen, ali su kasnije gradske vlasti na Tviteru povukle tu informaciju i objavile da je teško ranjen i da je priključen na aparat za disanje.

Policija je upotrebila suzavac protiv stotine demonstranata koji su napali i novinare, lomili prozore i izazivali manje požare, naveo je BBC.

Protest je počeo mirno, ali je onda došlo do pucnjave u kojoj je teško ranjen muškarac. Gradski zvaničnici tvrde da u njega nije pucala policija.

Demonstranti su onda počeli flašama i petardama da gađaju policiju, koja je odgovorila suzavcem. Povređena su četiri policajca.

AP prenosi da se u jutarnjim satima situacija smirila i da zaposleni u hotelima i restoranima raščišćavaju staklo od polupanih prozora.

Ulični protesti su pokrenuti u utorak nakon što je policajac, afroameričkog porekla, ubio naoružanog muškarca, takođe afroameričkog porekla, Kita Lamonta Skota (43).

Lokalna policija navela je na Tviteru da je prvog dana protesta povređeno oko 12 policajaca.

Protesti u Šarlotu usledili su samo nekoliko sati nakon što su u gradu Talsa u saveznoj državi Olkahoma izbile demonstracije jer je policija pucala na nenaoružanog muškaraca, takođe afroameričkog porekla.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike