U trendu

Nešto se menja: Putin – Hvala Trampu i CIA, sprečen napad na katedralu

Kremlj je saopštio da se predsednik Rusije Vladimir Putin danas u telefonskom razgovoru zahvalio američkom predsedniku Donaldu Trampu na informaciji koja je pomogla hapšenju terorista koji su planirali da izvedu bombaške napade u Kazanjskoj katedrali u Sankt Peterburgu i drugih mestima na kojima se okuplja dosta ljudi u drugom po veličini gradu u Rusiji, prenosi TAS S.

„Ruski predsednik se zahvalio američkom kolegi na informaciji koju je sa nama podelila Centralna obaveštajna agencija (CIA) SAD pomoću je praćena, razotkrivena i pritvorena grupa terorista koji su planirali eksplozije u Kazanjskoj katedrali u Sankt Peterburgu i na drugih mestima u gradu na kojima se okuplja dosta ljudi“, saopštila je pres služba Kremlja.

TAS S navodi da je prema rečima ruskog predsednika, informacija iz CIA bila dovoljna da se razotkriju i pritvore kriminalci i da je Putin zatražio od Trampa da prenese reči zahvalnosti direktoru CIA i obaveštajcima koji su došli do ove informacije.

Navodi se da je Kremlj saopštio da je ruski lider uverio predsednika SAD da će „ruske bezbednosne službe, ukoliko dođu do informacije o mogućim terorističkim pretnjama po SAD i njihove građane, brzo i bez uslovljavanja podeliti to s američkim kolegama putem partnerskih kanala“.

Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) saopštila je u petak da je u Sankt Peterburgu uhapsila sedam članova ćelije Islamske države, koji su planirali da tokom predstojećeg vikenda izvrše niz terorističkih napada na javnim mestima u tom gradu.

(Tanjug)

3 komentara
  1. Radoslav Radović

    Traže mu svaku grešku pa od nje prave roman,zato što im ne odgovara njegov cilj kome želi da stigne.Nije sotona i lažov i nikoga ne mrzi i to ne valja.

  2. Grizli

    Zato Tramp ne valja kod nekih u usa, jer prethodni su proizvodili i održavali haos na kojem su basnoslovno zarađivali.Trampa novac ne interesuje

  3. Nataša Gajić

    gut!

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike