U trendu

Nesvakidašnji prizor iz Amerike: Narod pohrlio na hranu iz kontejnera (foto)

Američki grad Portland u saveznoj državi Oregon u centru je pažnje javnosti nakon što je policija pozvana da spreči ljude da preturaju po kontejnerima punim hrane koja se navodno pokvarila posle nestanka struje. Korisnicima društvenih mreža se zbog ovog incidenta „okreće stomak“.
Prekid napajanja električnom energijom izazvan zimskom olujom koja je opustošila više američkih država naterao je jedan supermarket da pobaca kvarljivu robu, koja inače mora da stoji u rashladnim uređajima.

Oko dva kontejnera puna mesa, mesnih, mlečnih i drugih proizvoda, na parkingu prodavnice okupili su se ljudi, a kako se vidi na fotografijama, neki od njih bili su u potrazi za besplatnim obrokom.

Zaposleni u supermarketu pozvali su policiju iz straha da bi situacija mogla da preraste u nasilnu, navodi se u saopštenju portlandske policije.

Policajci su pokušali da objasne okupljenima oko kontejnera da hrana nije pogodna za konzumaciju i da se ne može donirati.

Kada je broj okupljenih porastao na oko 50 ljudi, policajci su ih upozorili da napuste područje ili rizikuju da budu uhapšeni zbog neovlašćenog pristupa privatnom posedu.

Grupa se razišla, ali su se vratili nakon odlaska policajaca. Policija je odbila da dođe na drugi poziv iz prodavnice, navodeći da situacija ne predstavlja neposrednu opasnost po život ili pretnju ozbiljnom povredom.

Izveštaji medija o ovom incidentu rezultirali su lavinom komentara na društvenim mrežama.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.