U trendu

Netanijahu ponovo saslušavan pet sati

Policijski istražitelji saslušavali su izraelskog premijera Benjamina Netnijahu pet sati o dva odvojena slučaja,od kojih bar jedan uključuje sumnje na korupciju

Netanijahu je saslušavan drugi put ove nedelje u svojoj rezidenciji u Jerusalimu i verovalo se da se policija fokusirala na manje ozbiljan slučaj, sumnju da su on i njegova porodica primali poklone i druge benefite vredne stotine hiljada šekela (desetina hiljada dolara) od biznismena, uključujući i strance.

Međutim, u policijskom saopštenju večeras je navedeno da je Netanijahu saslušavan i o još jednom slučaju, ali nije obelodanjeno o kojem.Policija je rekla i da je ispitivala dodatnog osumnjičenog, ali nije obelodanila druge detalje da ne ometa istragu. ;Ranije danas je list Harec objavio da je holivudski producent Arnon Milhan jedna od glavnih osoba umešanih u slučaj.

Povodom tročasovnog saslušanja Netanjahua u ponedeljak navedeno je da je o jednom od slučajeva za koji se premijer sumnjiči svedočio američki Jevrejin biznismen i predsednik Svetskog jevrejskog kongresa Ron Lauder. On je dugogodišnji prijatelj Netanijahuovih.

Lauderovi saradnici su u međuvremenu porekli porekli da je biznismen rekao policiji da je davao poklone Netanjahuu i njegovoj porodici. Netani jahu je u ponedeljak prvi put saslušavan zbog pomenutih optužbi, a uoči saslušanja savetovao je svojim kritičarima da „ne slave još“.

On je inače treći put premijer i ako bude na toj funkciji do kraja mandata 2019. godine, postaće izraelski lider sa najdužim stažom, navodi agencija AP.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar