U trendu

Netanjahu hiljadama pristalica: Mediji i levičari protiv moje porodice, hoće smenu

Oko 3.000 pristalica izraelskog premijera Benjamina Netanjahua okupilo se večeras na masovnom mitingu u Tel Avivu da mu izrazi podršku u vreme kada je suočen s mnogobrojnim krivičnim istragama.

Netanjahu je obraćajući im se kritikovao levicu i „lažne vesti“, rekavši da je njegov konzervativni Likud doveo Izrael u najbolju poziciju u istoriji.

On je optužio medije da vode kampanju da ga zbace dok se bori sa čitavom serijom otpužbi za korupciju, prenela je agencija Asošiejted pres.

Netanjahu je ocenio da se levičarski mediji udružuju sa političkom opozicijom da ga zbace i da se nadaju da će ga istraga srušiti jer ne može biti pobedjen na izborima. Kampanju levice protiv njega i njegove porodice on je označio opsesivnom, rekavši da ima za cilj da izvede udar.

„Levičari i mediji oni su ista stvar“, rekao je Netanjahu, dodavši da im je cilj da primene nelegitiman i stalan pritisak na policiju kako bi se podnela optužnica protiv njega po svaku cenu.

Netanjahu je osumnjičen da je primao skupe poklone od stranih biznismena, uključujući holivudskog producenta Arnona Milhana, kao i da se dogovarao s izdavačem tiražnog izraelskog lista Jediot ahronota, Arnonom Mozesom da povoljnije izveštava o njemu u zamenu za smanjenje uticaja jednog drugog izraelskog dnevnika.

On je posebno kritikovao izraelski list Harec, rekavši da sve što bi trebalo da radi je da se povuče sa Zapadne obale i onda bi ga novinari ostavili na miru, ali je rekao da se to neće desiti.

Predsednik Vlade Izraela je govor završio rekavši da je levica dobrodošla, ako želi da izazove njegovu partiju u ekonomiji i diplomatiji, da to učini na izborima.

Lideri Likuda vršili su jak pritisak na partijske aktivste da prisutvuju ovom mitingu organizovanom na telavivskom sajmu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.