U trendu

Netanjahu pokrenuo sopstveni TV kanal

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu pokrenuo je sopstveni TV kanal na Fejsbuku da zaobidje glavne medije i da obezbedi povoljno izveštavanje pred predstojeće prevremene izbore.

„Likud TV“ će emitovati vesti svako veče u 19 sati po lokalnom vremenu do glasanja 9. aprila pod parolom „izbacujemo lažno iz vesti“.

To se tumači kao nastojanje Netanjahua da zaobidje tradicionalne medije za koje kaže da su uključeni u koordinisani napad na njega.

„Koga god mediji hvale je loš za Likud i obično koga god razapinju je dobar za Likud“, rekao je Netanjahu u svom prvom pojavljivanju na tom kanalu, govoreći o svojoj konzervativnoj partiji, preneo je „Tajms ov Izrael“.

Netanjahu je takodje iskoristio priliku da kritikuje bivšeg komandanta izraelske vojske Benija Ganca vodju nove partije koji mu je glavni protivkandidat po ispitivanjima javnog mnjenja.

On je Ganca označio levičarem, tvrdeći da može „jedino biti izabran blokirajućom snagom levice i arapskih partija“

Pokretanje kanala je koordinisano s objavljivanjem Netanjahuovog videa za kampanju proteklog vikenda.

Izraelski komentatori su odmah istakli sličnost izmedju Netanjahuove kampanje i kampanje američkog predsednika Donalda Trampa.

„Džeruzalem post“je objavio da „Likud TV“ „izgleda sledi model (Trampovog) Ril njuz apdejta (Real News Update)“ čiji je cilj da podrži Trampovu kampanju za ponovni izbor pred glasanje 2020. godine.

„Mora da vam je muka od svih drugih medija. Tako da su sada ovde vesti iz drugog ugla, pozitivnijeg, istinskog“, rekao je glumac Eliraz Sade, koji je stekao slavu kao učesnik rijalitija „Veliki brat“, na početku intervjua s Netanjahuom na Fejsbuk TV Kanalu.

Takav potez je izmedju ostalog prokomentarisan kao glavna strategija Netanjahuove kampanje i za sada kao jedina, da se mediji predstave kao neprijatelj.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.