U trendu

Netanjahu ponudio Libermanu Ministarstvo odbrane

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu ponudio je čvrstorukašu Avigdoru Libermanu, vodji partije Izrael naš dom (Israel bejtenu), funkciju ministra odbrane u proširenoj vladajućoj koaliciji, preneli su izraelski mediji.

Njih dvojica su odlučili da formiraju timove kako bi se pregovori o ulasku Libermanove partije u koaliciju nastavili.

Netanjahu je informisao ministre da je ponudio Libermanu ne samo ministarstvo odbrane već i ministarstvo za pitanja imigranata.

Izvori bliski Libermanu navode da je sastanak bio dobar i da su se njih dvojica dogovorili da se sastanu ponovo već večeras, navodi izraelski list Haarec.

Liberman ima šest poslanika i on osim Ministarstva odbrane traži i da se novim zakonom uvede smrtna kazna za Palestince koji izvedu smrtonosne napade.

Netanjahu je posle prošlogodišnjih izbora postao premijer četvrti put i vlada se većinom od samo jednog poslanika u parlamentu sa 120 članova.

U poslednjih nekoliko dana izgledalo je kao da će u vladu ući partija levog centra Cionistička unija Jicaka Hercoga koja ima 24 poslanika. Medjutim, danas su se stvari iznenada preokrenule. Hercog je sada zamrznuo svoje pregovore sa Netanjahuom.

„Dok Netanjahu bira za koju opciju je spreman, ka kojoj opciji ide, nećemo pregovarati s njim paralelno“, rekao je Hercog ali nije proglasio kraj tih pregovora.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar