U trendu

Netanjahuova supruga se podvrgla privatnom poligraf testu, tvrdi da je nevina

Supruga izraelskog premijera Benjamina Netanjahua Sara predstavila je vrhovnom izraelskom tužiocu Avihaju Mandelblitu rezultate poligraf testa kome se privatno podvrgla, a koji je pokazao da govori istinu.

Očekuje se da će vrhovni tužilac uskoro odlučiti da li da podigne optužnicu protiv nje zbog sumnji da je koristila javne fondove u privatne svrhe u nekoliko slučajeva koji su označeni kao afere premijerove rezidencije, navode izraelski mediji.

Izraelski novinar Joav Jicak, vlasnik veb-sajta Njuz 1, rekao je da se gospodja Netanjahu podvrgla poligraf testu u četvrtak u Institutu Tal poligraf i da je on to inicirao. Takodje je rekao da je Netnjahuova supruga isptivana o četiri optužbe o kojima je u policiji svedočio Meni Naftali, bivši zaposleni u premijerovoj rezidenciji.

Naftali je izmedju ostalog tvrdio da mu je Sara Netanjahu naredila da izmeni vrstu jela u izveštaju od privatnog u državni kako bi se povećao budžet po osobi.

Tvrdio je i da je ona znala za zabranu naručivanja hrane iz restorana dok ima kuvara u rezidenciji i da mu je uprkos tome govorila da poruči ketering i da naručuje velike količine hrane kako bi ona bila zadovoljna.

Tražila je i da poveća broj gostiju na večeri u zvaničnoj rezidenciji.

Sara Netanjahu je sve te optužbe odbacila i kako je naveo poligraf institut „nije bilo psihološke reakcije koji bi indikovale laganje“.

Medjutim, ona nije predstavila rezultate drugih optužbi koje su iskrsle tokom istrage, izmedju ostalog, da je zaposlila električara u njihovoj privatnoj rezidenciji i osobu koja se brinula za njenog bolesnog oca na račun poreskih obveznika.

Izraelski novinski sajt Ynet navodi da poligraf testovi nisu dovoljni za optužnicu, a uz to ako su uradjeni privatno ne smatraju se jako kredibilnim.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.