U trendu

Neuobičaje poziv talibana: Sadite drveće

Talibani u Avganistanu uputili su retki javni proglas u ime svog lidera Haibatulaha Akundžade, kojim se Avganistanci pozivaju da sade više drveća zarad dobrobiti „na ovom i onom svetu“.

Rojters prenosi da je „specijalna poruka“ upućena u ime Akundžade, verskog vođe za kojeg se veruje da se skriva od maja prošle godine kada je postao lider talibana, nakon što je njegov prethodnik ubijen u američkom napadu dronom u Pakistanu.

Navodi se da je Akundžada, koji je proveo 15 godina držeći propovedi u džamiji u Pakistanu, u poruci kojom poziva na veću sadnju drveća u zemlji interpretirao stihove iz Kurana.

„Sadnja drveća i poljoprivreda smatraju se delima koja donose dobrobit na ovom svetu i ogromne nagrade u onozemaljkom“, naveo je Akundzada.

Rojters podseća da talibani vode pobunu protiv vlade u Kabulu i NATO koalicije koja je podržava otkada su uklonjeni sa vlasti 2001. u vojnoj intervenciji koju su predvodile SAD, ali da imaju i političke aspiracije i da pružaju osnovne usluge stanovništvu u područjima koja kontrolišu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar