U trendu

Neviđeni HAOS u avionu u Njujorku: Pilot greškom javio da je avion otet, putnici mislili da će UMRETI (video, foto)

Pilot avio-kompanije „Džetblu“ greškom je obavestio kontrolu letenja da je avion otet, a da bi sprečili prilazak aviona terminalu više desetina policajaca njujorškog aerodroma „Džon F. Kenedi“ opkolilo je letelicu koja je trebalo da poleti za Los Anđeles.
Na licu mesta bili su pripadnici Odeljenja za unutrašnju bezbednost i FBI.

Savezna uprava za civilno vazduhoplovstvo saopštila je da se dogodio problem sa radio-opremom kada je pilot trebalo da poleti, ali se kasnije ispostavilo da je sistem za radio-vezu otkazao i da su piloti prestali da komuniciraju sa kontrolorima letenja.

Dramatičan video koji su snimili putnici u avionu prikazuje kako pripadnici specijalnih policijskih jedinica upadaju u avion i pretražuju ga.

Putnicima su naredili da podignu ruke uvis.

Pilot je navodno rekao kontrolorima da ima problema sa radio-vezom, ali se ispostavilo da je greškom upotrebio šifru za otmicu.

U jednom trenutku pilot je podigao parče hartije na kojem je bio zapisan broj njegovog mobilnog telefona kako bi policija mogla da ga pozove i sazna šta se dogodilo, preneo je „Njujork dejli njuz“.

https://twitter.com/Momma_MacGyver/status/1011826940557307904

Kada je komunikacija uspostavljena alternativnim kanalima, avion je vraćen na izlaz radi kontrole i utvrđeno je da nema opasnosti po bezbednost, prenosi „Blic“.

Putnici su u utorak uveče na Tviteru pisali da su prebačeni na sledeći let, nakon što je došao novi pilot.

Takođe su pisali da „nema pomena o nadoknadi“ zbog pretrpljenog straha, da su mislili da će umreti i da su dva sata bili zaglavljeni na aerodromu u Njujorku zbog prekida komunikacija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar