U trendu

Nevreme na Halkidikiju, poginulo šestoro, 100 povređenih

SOLUN – Najmanje šest osoba, među kojima dvoje dece, je poginulo a više od 100 povređeno u snažnom nevremenu koje je pogodilo grčko poluostrvo Halkidiki, popularnom među turistima.

Prema prvim informacijama policije, poginulo je dvoje starijih turista iz Češke, žena i osmogodišnji dečak iz Rumunije, muškarac i dečak iz Rusije.

Češki par je nastradao kada su jak vetar i kiša prevrnuli njihovu prikolicu. Dvoje rumunskih državljana je poginulo kada se srušio krov restorana u Nea Plaji.

Nastradala su i dvojica Rusa, muškarac i dečak kada je drvo palo nedaleko od njihovog hotela u Potidei, navele su grčke vlasti.

Vlasti su proglasile vanrednu situaciju na Halkidikiju, a novoimenovani ministar za civilnu zaštitu trebalo bi u toku dana da poseti ovo poluostrvo.

Jak vetar čupao je drveće, nosio krovove, prenosi Rojters.

„Ovo je prvi put u mojoj 25-godišnjoj karijeri da sam doživeo tako nešto“, rekao je za grčku televiziju Atansios Kalcas, direktor zdrvstvenog centra Nea Mudanja gde su smešteni mnogi povređeni.

Zbrinuti pacijenti imaju između osam meseci do 70 godina. Neki su zadobili povredu glave od pada drveća ili drugih predmeta.

Ovakvo nevreme nije uobičajeno u Grčkoj gde su leta tipicno topla i suva. Meteorolog Kleahos Marusakis rekao je da su uslovi „ekstremno neobični za ovo doba godina.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar