U trendu

Ni „Aerosmit“ ne da svoju muziku Donaldu Trampu

Nakon kanadskog muzičara Nila Janga i pevača grupe REM Majkla Stajpa, i američki sastav „Aerosmit“ pobunio se protiv upotrebe njihove muzike za potrebe kampanje republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa.

Frontmen legendarnog benda, Stiven Tajler, tražio je od njujorškog milijardera da prestane da na skupovima koristiti njihovu baladu „Dream On“.

Kako prenosi BBC, Tajler je preko svog advokata poručio da korišćenje te pesme „daje pogrešan utisak“ da Aerosmit podržava Trampovu kampanju.

„Organizatori kampanje „Tramp za predsednika“ nemaju dozvolu   da koriste muziku grupe“, naveo je Tajlerov zastupnik, ističući da „nije reč o političkom stavu, već o zaštiti autorskih prava“.

Naime, pevač Aerosmita nije Trampov politički protivnik. Štaviše registrovan je kao član Republikanske stranke, a letos je prisustvovao jednom od Tampovih skupova u svojstvu njegovog gosta.

Pre nekoliko meseci, Nil Jang je u oštro intoniranom saopštenju zahtevao od Trampa da prestane da koristi njegovu pesmu „Rockin“ in the Free World“ tokom kampanje, te ga je podsetio da on podržava kandidaturu demokratskog senatora Bernija Sandersa.

Američki magnat je potom razbesneo Majkla Stajpa, frontmena grupe REM, kada je u nastavku kampanje puštao pesmu „It“s the End of the World as We Know It“.

„Da niste koristili našu muziku ili moj glas sa svoju moronsku šaradu od kampanje“, poručio mu je tada pevač.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.