U trendu

Ni u Berlinu, ni bilo gde, ništa od dijaloga bez ukidanja taksi

PEKING – Predsednik Aleksandar Vučić rekao je danas da bez obzira na izjave pojedinih evropskih lidera da će sastanak u Berlinu biti mesto „revitalizacije dijaloga“, on ponavlja da dijaloga neće biti dok Priština ne ukine „anticivilizacijske“ takse.

„Ukinite takse i imaćete dijalog, jer dijaloga neće biti bez ukidanja taksi. Ne znam kako to neko misli, ali i glavu na panj možete da mi stavite, ali se moj stav neće promeniti“, poručio je predsednik iz Pekinga.

Ponosan na zemlju i na to kako je predstavljena

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je veoma ponosan na svoju zemlju koju predstavlja u Kini, da je tokom dana imao dobre sastanke sa državnicima mnogih zemalja, kao i da je tokom svečane večere sedeo za stolom pored Si Đinpinga, Li Kećijanga i Đuzepe Kontija, dok su sa druge strane bili Vladimir Putin i Nursultan Nazarbajev.

Vučić je rekao da je danas dugo razgovArao i sa premijerom Austrije Sebastijanom Kurcem, zatim da je imao dobar bilateralni sastanak sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom.

Vučić o izborima: Prvo mere u vezi sa PR, videćemo…

Predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić, upitan da li će uskoro doneti odluku o izborima, kazao je da prvo ostaje da se donesu mere u vezi sa Prištinom.

„Prvo nam ostaje da donesemo mere u vezi sa Prištinom, posle 10. maja, pošto ovo više nikakvog smisla nema, pa ćemo da vidimo. Razgovaraćemo o tome i sa našim zapadnim partnerima i sa našim prijatejima sa istoka, pa da vidimo šta je to što možemo da uradimo“, rekao je Vučić.

Čuo sam da sam gotov do Uskrsa, znači još dan i po…

Predsednik Aleksandar Vučić prokometarisao je danas da opoziciju, koja često govori da je on „gotov“ do Uskrsa, ne vidi ni skoro, ni u dalekoj budućnosti ni blizu vlasti.

Na pitanje novinara u Pekingu da prokomentariše izjavu jednog od lidera SzS Vuka Jeremića „da je Vučić gotov sa prvim zviždukom na mitingu“, Vučić je rekao: „Čuo sam da sam gotov do Uskrsa, a danas je Veliki petak, znači imam još dan i po. Ali, i to sam slušao već 50 puta“.

FOTO TANJUG / ZORAN MIRKOVIC/

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.