Nica: Besni građani pljuju na “memorijal” ubici sa promenade

Ogorčeni građani Nice bacaju smeće i pljuju na mesto na šetalištu u tom gradu na kojem je ubijen terorista Mohamed Lahuaej Bulel, pošto je prethodno kamionom pokosio i ubio 84 osobe, javljaju danas lokalni mediji.

Za razliku od cveća i sveća ostavljenih na lokacijama širom šetališta na kojima su poginule nedužne žrtve, građani Nice su bacajući kamenje i opuške od cigareta na mesto gde je ubica ubijen napravili svojevrsni “memorijal mržnje”, prenosi britanski “Dejli mejl”.

“Pljunula sam u ime moje dece. Osećam veliku mržnju”, izjavila je za taj list Mari-Elen Ruba i dodala: “Nikada nećemo zaboraviti taj zločin”.

Na podu pored nabacanog kamenja i opušaka je neko takođe napisao reči “ubica” i “kukavica”.

Starija gospođa po imenu Sesilija je izjavila da je ona “osnovala” memorijal mržnje, pošto je videla da ljudi misle kako je mrlja od krvi na tom mestu potekla od žrtava, ne ubice.

“Neko je tu stavio ružu. Nisam znala kako da im objasnim, pošto su bili Albanci. Pa sam zato uzela komad papira i na njemu napisala ”asasin”, rekla je ona.

“Ljuta sam i veoma revoltirana. Ne razumem kako je to moglo da se dogodi u ovom gradu. Nica je jedna od najboljih turističkih simbola Francuske, a oni su to uništili”, navela je Sesilija.

(Tanjug)

Ostavite komentar

Oznake