U trendu

Nigerija: Više od 60 poginulih u dvostrukom bombaškom napadu

Više od 60 osoba poginulo je u dvostrukom samoubilačkom napadu, koji su izvele žene-bombaši na kamp za raselljena lica na severoistoku Nigerije, saopštili su zvaničnici te zemlje.

Napad se dogodio u utorak u gradu Dikva, udaljenom oko 85 kilometara od Majdugurija, prestonice držzave Borno, ali se zbog prekida telefonskog sistema nije ranije saznalo za njega, navodi Rojters.

Direktor Agencije za upravljanje u vanrednim situacijama Satomi Ahmed rekao je za AFP da je 78 osoba povređeno u napadu na kamp, koji pruža utočište za oko 53.600 osoba koje beže od nasilja džihadističke grupe Boko Haram.

Ona je dodao da su tri žene samoubice ušle u kamp prerušene u izbeglice, ali su samo dve aktivirale svoje eksplozive.

„Treća je odbila da ih aktivira kada je saznala da su njeni roditelji i rođaci u kampu i predala se vlastima“, rekao je on.

Nijedna grupa nije preuzela odgovornost za napad, ali se sumnja da su ga izvršili pripadnici Boko Harama koji često koriste žene-bombaše i decu u svojim napadima.

U pobuni Boko Harama, koja je počela pre skoro sedam godina,  do sada je stradalo najmanje 17.000 osoba, a 2,6 miliona je napustilo svoje domove.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar